El dinamisme
i la continuïtat del treball a l’horta de Biodrissa es fa visible amb totes les
accions que desenvolupem. Aquesta última setmana podem destacar que s’han
recollit els porros de la última plantació feta a la tardor; alguns dels
treballadors hem iniciat el procés de recol·lectar les cebes i deixar-les
assecar al sol; i cal recordar que de manera continua i progressiva, igual que
a les setmanes anteriors, continuem llaurant, preparant el sòl i plantant
enciams i noves tongades de porros. A més a més, l’equip de Biodrissa estem
preparant la plantada de patates.
La patata és
una planta, un tubercle de la família de les solanàcies, i una de les plantes
més conegudes i consumides a nivell mundial.
El seu
origen s’ubica al sud de Perú,
concretament a l’altiplà andí. En aquesta zona el cultiu i el consum de
patates s’exercita des del segle VIII aC., tot i que el cultiu més significatiu
no es va promoure fins al segle XVIII. A Europa, en canvi, aquest tubercle va arribar al
segle XVI (Espanya a l’any 1570), i ha anat evolucionant al llarg dels anys
fins a provocar el sorgiment de noves i diverses varietats.
És una
planta anual, de tall erecte. La planta pot arribar a mesurar un metre. Les
flors que hi creixen poden ser blanques, roses o violetes i el seu fruit és una
baia de color verd que conté aproximadament quatre-centes llavors. El tubercle
de la planta, la part que es consumeix, és on s’acumulen les substàncies de
reserva, és a dir, els nutrients que recol·lecta.
Actualment,
la patata és un dels principals aliments de la dieta de les persones. Els
principals nutrients que aporta són els següents:
- Aliment ric en vitamines B i C (potassi, magnesi i elements favorables per la regulació cerebral).
- Aliment ric en hidrats de carboni.
- Aliment ric en minerals com per exemple, el potassi (va bé pels ronyons).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada