dimarts, 16 d’abril del 2013


El dinamisme i la continuïtat del treball a l’horta de Biodrissa es fa visible amb totes les accions que desenvolupem. Aquesta última setmana podem destacar que s’han recollit els porros de la última plantació feta a la tardor; alguns dels treballadors hem iniciat el procés de recol·lectar les cebes i deixar-les assecar al sol; i cal recordar que de manera continua i progressiva, igual que a les setmanes anteriors, continuem llaurant, preparant el sòl i plantant enciams i noves tongades de porros. A més a més, l’equip de Biodrissa estem preparant la plantada de patates.

La patata és una planta, un tubercle de la família de les solanàcies, i una de les plantes més conegudes i consumides a nivell mundial.

El seu origen s’ubica al sud de Perú,  concretament a l’altiplà andí. En aquesta zona el cultiu i el consum de patates s’exercita des del segle VIII aC., tot i que el cultiu més significatiu no es va promoure fins al segle XVIII. A  Europa, en canvi, aquest tubercle va arribar al segle XVI (Espanya a l’any 1570), i ha anat evolucionant al llarg dels anys fins a provocar el sorgiment de noves i diverses varietats. 

És una planta anual, de tall erecte. La planta pot arribar a mesurar un metre. Les flors que hi creixen poden ser blanques, roses o violetes i el seu fruit és una baia de color verd que conté aproximadament quatre-centes llavors. El tubercle de la planta, la part que es consumeix, és on s’acumulen les substàncies de reserva, és a dir, els nutrients que recol·lecta. 

Actualment, la patata és un dels principals aliments de la dieta de les persones. Els principals nutrients que aporta són els següents:
  • Aliment ric en vitamines B i C (potassi, magnesi i elements favorables per la regulació cerebral). 
  • Aliment ric en hidrats de carboni.
  • Aliment ric en minerals com per exemple, el potassi (va bé pels ronyons).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada