dimarts, 2 d’abril del 2013


És molt important fer un bon seguiment de les nostres plantacions per garantir la millor salut de les terres i la qualitat del cultiu, per tal d’evitar els perills de les plagues i les malalties que les poden perjudicar. Els transcursos estacionals van acompanyats d’un conjunt de canvis que influencien molts aspectes de les plantacions i els cultius; són per exemple, els canvis meteorològics, les hibernacions i arribades de diferents especies, el cicle natural de les plantes, etc.. Tot aquest procés forma part del mecanisme natural de l’ecosistema.

Alguns insectes i sobretot les plagues ataquen aquelles plantes més dèbils i delicades, des de les pràctiques del cultiu ecològic, s’han de cercar estratègies per prevenir la seva vulnerabilitat i per tant promoure’n una bona salut. Els pugons, les erugues i els cargols són les plagues més freqüents tot hi que n’hi ha moltes més.

Algunes de les bones pràctiques i estratègies per garantir la plena salut dels cultius i evitar el perill de plagues:

  • Rotacions dels cultius.
  • Evitar modificar i/o eliminar part de l’ecosistema que els insectes.
  • Adequar la nostra pràctica a l’horta respectant el mecanisme natural de l’ecosistema.
  • Garantir una bona fertilitat.
  • Extreure les plantes, herbes no desitjables que perjudiquen la qualitat de la terra.
  • Observar i valorar el paper i l’existència de tots els animals dins del mecanisme de l’ecosistema com a punts clau de la garantia de l’equilibri. 
Els ocells tornen a cantar, la primavera acaba d'arribar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada