dimarts, 9 d’abril del 2013



Les fortes pluges i el desig de la lluentor del sol de primavera, motiven als treballadors de Biodrissa a emprendre un treball curós per a promoure uns cultius òptims.

Una de les tradicions tarragonines ben arrelades pels gironins és la fam de fer una bona calçotada; els que encara no n’hagueu tastat, no us preocupeu, ara hem començat a plantar més cebes per a fer calçots. A més a més,  fa pocs dies que hem plantat enciams, porros, cebes i hem sembrat mongetes. Aquestes últimes són de mata baixa, sembrades al  hivernacle, per tal de resguardar-les dels canvis meteorològics desfavorables pel seu creixement.


Mongeta de mata baixa


S’ha de treballar les terres per garantir una bona salut dels nostres sòls. Amb aquesta finalitat, els treballadors de Biodrissa utilitzen diverses eines per aquestes tasques. Una d’elles és l’eina de discos, té la principal finalitat de rascar i polvoritzar la superfície i fomentar l’encoixinat (més conegut amb el nom de mulching). D’aquesta manera es prepara el sòl per sembrar, mitjançant un mètode d’adobament amb matèria orgànica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada